8.3.2015 Kiljavan sairaala – kuntoutus

Kävin aamulla moikkaamassa Jukkaa Kiljavalla. Hän on siis nyt toista viikkoa kuntoutuksessa ja oikeasti mennyt lujaa eteenpäin. Olen aivan varma, että pääsemme kolmen viikon päästä varoivaisesti aloittamaan. Kuntoutusjakso on siis suunniteltu 4-viikkoiseksi, eli kolmen viikon päästä hänen pitäisi pystyä liikkumaan ilman tukea, selviytymään portaista ja muutenkin normaalielämästä. Tällä hetkellä rollaatori on tarpeellinen koska vartalon  hallinta pettää. Tai ainakin pitää olla jokin tuki käden ulottuvilla.

Pakko sanoa, että kyllä kuntoutuksessa on kaikki keinot käytössä ja jos potilaalla on vaan tahtotila kohdillaan, kyllä hänestä kalua tulee. Altaat, fyssarit, kuntosalit – vapaa aikaa ei jää ja varsinkin jos haluaa ehkä liiankin nopeasti kehittyä, lepääminen on asia jota pitää henkilökunnan muistuttaa potilaalle. Ainakin Jukalle :).

Hyvä sinä!

One thought on “8.3.2015 Kiljavan sairaala – kuntoutus

  1. Toinen viikko Kiljavalla alkoi. Hieman harmain fiiliksin, kun jalat tuntuivat niin heikoilta. Se on kuulemma tavallista viikon treenien ja viikonlopun huilaamisen jälkeen. Jaloissa on taas kihelmöintiä ja varsinkin sääret ovat melko tunnottomat.

    Treenit alkoivat altaalla. Verenkierron aktivointia, keskivartaloa ja tasapainon hallintaa. Vedessäkin voi kaatua 🙂 Venyttelyä. Päivällä fyssarin kanssa portaiden kävelyä kyynärsauvan ja kaiteen tukemana. Venyttelyä. Iltapäivällä kuntosali. Tänään ei enempää jalkoja, mutta ylä- ja keskivartaloa. Venyttelyä. Siis aina päälle venyttelyä. Tällaisia päivät ovat. Lisäksi kävelen iltaisin tunnin välein. Muuten jalat jumittavat.

    Ystävien tuki on tärkeää kuntoutumisessa.

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s