Ex tempore kilpailemaan :)

Juurikin näin – viikon päästä sunnuntaina. Ateenaan, tähän. Minulla ei tietystikään ole vielä ilmoittautumista ja netti-ilmot on suljettu jo viime maanantaina, mutta kun itse kyselin kisatoimistosta ja kreikkalainen tuttu varmisteli puhelimella, saan

Puolikkaan reitti, Ateena 3.5.

Puolikkaan reitti, Ateena 3.5.

todennäköisesti vielä lauantaina itseni listoille. Kyllä nyt yksi juoksija sekaan mahtuu :). Matkoja on kolme, 3 km, 5 km ja puolikas, näillä kahdella viimeisellä on molemmilla 7000 osaanottajaa. Minulla ei oikeastaan ole edes väliä, kumman juoksen, olisi jopa ehkä treenimielessä hauska juosta 5 km omilla nykymaksimeillä, säästämättä yhtään mitään. Mutta toisaalta – puolikas huokuttelee myös. En ole tällä hetkellä kovin paljon juoksut eli en ole tehnyt ehkä tarpeeksi lajinomaista harjoittelua mutta olen kyllä kasvattanut perustaa ja muutenkin sekä nukkunut että syönyt järkevämmin. Eli olisi kiinnostava tietää, mihin pääsen. Onko 1,55 alitus reaalia näin aikaisin. Reitti on helppo, siinä ei ole juurikaan mitään isoja nousuja, olen näitä katuja kävellen ja juosten taivaltanut. Hauska on se yksityiskohta, että majapaikkani on reitin varressa :). Ihan ongelmaton ei tietysti reitti ole, jos juoksemme jalkakäytävillä sitten pitää oikeasti varoa askelia koska kadunkivetykset ovat korkeita ja epätasasia. Uskon itse, että kuitenkin pääsemme autoväylälle – lähtöaika klo 8:00 ounastelee sitä.

5 km reitti, Ateena 3.5.15

5 km reitti, Ateena 3.5.15

5 km reitti on hauska sekin: Zeuksen temppeli ohitetaan ja muutenkin on tasasta ja vehreätä. Mutta 5 km on todella lyhyt pätkä ja jos siinä on se 7000 juoksijaa, veikkaanpa, että on melko ryysistä eikä juurikaan vapaasti pääse kulkemaan. Oma tavoitteeni olisi juosta tuo 5 km niin kovaa kun pääsee, tarkoita siis maksimikestävyysalueella aika pitkästi. Olosuhteet eivät sitä juurikaan tue. Juoksu taitaa olla siis todellinen kansanjuoksu eikä niinkään maksimisuorituksen paikka.

Eli oma valintani kallistuu puolimaratonin suuntaan. Katsotaan, mitä kreikkalainen kisavirkailija mulle viikon päästä keskiviikkona virkaa. Kyllä minä johonkin reitille pääsen :). Eli ei muuta kun heti majoittumisen jälkeen Zappeioniin kisatoimistoon asioita selvittämään.

Muuten kuntoilu- ja treenielämä menee ihan mukavasti, asiakuuteni ovat innostuneita ja haluavat tehdä asioita. Hyvä näin. On treenarille palkitseva huomata, miten asiakkaan kunto kasvaa ja jaksamista tulee pikkuhilja lisää. Eikä se ole suinkaan minun ansiota vaan he ihan itse saavat sen aikaiseksi.  Yleisen aikatauluttamisen kanssa on joskus itselläni ongelmia, kun muut työt menevät vielä toistaiseksi tärkeysjärjestyksessä ykköseksi. Vaikka valmennus ja ohjaus ovatkin hyvin mielekkäitä toimintoja, money talks as usual… Lomakin on tulossa. Ammattinharjoittajana loman pitäminen on kuitenkin sitä, että siihen aikaan luopuu kaikista tulonlähteistä. Ja miettii (lue: stressaa) sitä sekä etukäteen että jälkikäteen. Kuitenkin tämä 2 viikkoa tulee ihan odotetusti kyllä – alkuvuosi on ollut haipakkaa ja täynnä vähän kaikkea joten 2 vko kieltä opiskellessaan ja liikkuen ovat tarpeellisia kyllä. Katkaisee sopivasti arjen vaikka lomabudjetti onkin piskuinen. Kyllä se siitä!

Ja minusta kuuluu Kreikan oleskelun aikanakin – miten juoksu meni, millaiset ovat Naxoksen patikkapolut ja muuta sellaista. Treeniviikot on suunniteltu kevyeiksi, mutta luulen, että kestävyysliikuntaa tulee niin paljon että olisi ehkä järkevä saman tien mitoittaa viikot keskiraskaiksi ja raskaiksi ja muuttaa enisimmäinen viikko Suomessa lepoviikoksi. Minä niin tunnen itseni….

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s