Raporttia viime viikosta

Tänään aamulla en saarna, en kirjoittele viisaita, enkä puhu yleispäteviä. Tänään aamulla kirjaan tänne rapsan viime viikon (liikunta)tekemisistä. Oli hyvä ja liikuttava viikko, kaksi pientä kisatynkää ja ihan hyvin pysyin lukkarissa, hieman tietty säädin ja jouduin vaihtamaan päivittäisiä tekemisiä keskenään, mutta se on ihan ok. Elämässä pitää olla joustoa.

Treenien sykeseurannan kanssa olen ollut hiukan ulalla, kun Polarini on vieläkin huollossa. Aivan liian kaukan vie takuuhuolto aikaa, 2 viikkoa on kyllä melko pitkä aika – ja sentään lähetin sen suoraan Polarille enkä käyttänyt jälleenmyyjän kiertotietä. Toki tunnistan kyllä, millä sykealueella tulee mentyksi.

Ma – pyöräily 1,0  tasainen VK, muutamat pikku huiput nousuissa

Ti – Tri- pikasprint Kirkkonummella, 300 m, 9,5 km, 3 km.

Ke – peruslenkki kotimaastoissa 8,0 km

To – lepopäivä, kas kumma 🙂

Pe – kuntosali: ylävartalo ja selän/vartalon suoristajat

La – Leppävaarajuoksu 10,0 kisamoodissa

Su – pitkähkö eli 17 km eli hellejuoksu

Viikolla tuli kokeiltuksi Tri pikasprintti leppoisissa tunnelmissa Kirkkonummen 010Syväjärvellä. Hirveä henkinen hulabaloo oli ennen sitä, miten saada nopsasti ja edullisesti teline auton katolle, miten selviän olemattoman varustetasoni kanssa, miten nämä vaihdot oikein menevät. Ihan turhaan hermoilin. Telineen sain autonkatolle sunnuntaina, vaihdot menivät siinä samaisella nurtsiläntillä, varustetaso oli just sopiva. Tosin tuo mun fillari on kyllä ihan onneton ja menee vaihtoon heti kun siihen on oikea hetki. Poljin ja poljin ja poljin. Kaupungissa mainio väline kruisailuun mutta joo, maantiekisassa näyttelin lyhytpylvään roolia… Meitä oli yhteensä yhdeksän ja minä se ainokainen noviisi. Keli oli lämmin ja järvivesi myös, avovedessä uinti on haaste sikäli, ettei ole uimahallin ratamerkintää apuna ja kroolatessaan ei uintilinja pysyy suorana joten hitaampa se on joka tapauksessa. Poijut piti löytää ja yhdessä mutkassa ilta-aurinko oli niin sopivassa kulmassa etten juurikaan nähnyt mitään. Eikä avovedessä oteta uima-altaan päästä potkua avukseen. Sieltä nousin toiseksi viimeisenä, uikkareiden päälle sortsit ja juoksuliivi ja kypärä päähän, pyörän kanssa juosten (ha-ha-ha, minun tapauksessani ”työntäen voimilla”) tielle. Siellä sekoilin hetken ja vaihdoin turhaan kevyen liikenteen väylälle mutta sillä nyt ajallisesti ei ollut väliä. Tietysti siinä pyöräosuudella jäin vihoviimeiseksi. Maisemat olivat kivoja ja en edes eksynyt tieltä. Toinen vaihto oli kannaltani todella nopea, kas kun minulla ei ollut pyöräilyvarusteita eikä kenkiäkään – minä vaan heivasin pyörän ja kypärän ja pistin juoksuun :). Eli pääsin omalle mukavuusalueelle, juoksin ihan hyvin ja lopetin kun lopetin toiseksi viimeisenä :).

300 m uintia, 9 ja jotain km pyöräilyä, 3 km juoksua 51:48. Erityisen tyytyväinen olen juoksuosuuteen, 3 km taittui pikkaisen päälle 13 minuuttiin joten huolimatta raskaahkosta pyöräilystä ja ”pumpulisista etureisistä” sain kyllä itseni hyvin liikkeelle.

TÄTÄ SIIS LISÄÄ!

Lauantaina juoksin helleolosuhteissa 10 km kisajuoksun. En parantanut, en. Ei ollut IMG_1796 (1)helppoa, ei. Kun koko kesä on ollut viileä ja muutenkin treenailen aikaisin aamulla, ei lämpökestävyys ole juurikaan kohdillaan. Joten viimeiset kilometrit meni ihan vaan hengen voimalla. Aika oli 55:56, eli suorastaan häpeällinen mutta silläkin sijoituin 12.sijalle naisten kisassa. Taisi muillakin olla lämpökestävyysongelmia.

Joten lämpökestävyystreeniä lisää ja sitä tuli sunnuntaina kun ajoitin pitkän lenkin alkavaksi klo 11, pidin vauhdin tasaisena kautta lenkin (6:22) ja kerrankin otin mukaan juomapullon. Kehä 3 varta pitkin Hämeenkylään lieppeille, Järvenperä ja Vanhaa Turuntietä ja Kirkkojärveä takaisin. Juomat tuli juotuksi ja hellelenkin jälkeen oli pakko otta puolen tunnin lepo mutta oli pirun hyvä treeniä.

Sellainen treeniviiko. Triathloniin on nyt selkeä suunta, syyskuusta alka uintitekniikkatreenit Kirkkonummen Gladius seurassa ja muutenkin, asialla pitää olla päämäärä ja suunnitelma. Tämä on kuitenkin lähinnä ensi kauden juttu, tänä vuonna keskityn toistaiseksi juoksuun, onhan minulla 1 puolikas ja 2 maraa vielä edessä joten ei passaa sekoilla ihan joka suuntaan.

Mitäs muuta viikosta – aloitin kahden uuden elämäntapamuuttajan kanssa ja lisäksi on muutama irrallinen ravintovalmennus meneillään joten puuhaa on. Saisi olla kyllä lisääkin, vuorokaudessa on ruhtinaalliset 24 h ja unelmatyötä tekee hyvin mielin  :).

Aurinkoista uutta liikuttavaa viikkoa kaikille!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s