Kohti Helsinki City Runia – StreetTeamin jäsenenä

safe_image

Helsinki City Run 2016 Street Team

Tänä vuonna sitten näin. Kalenteriini mahtuu monta kisaa ja kisanpoikaista mutta tämä tuli nyt todella kivana lisähaasteena ja myös hieman laajempana urheilutekemisenä ja terävöittää hyvin omiakin treenitavoitteita näin alkukeväästä. Kun ihan vielä ei ole ne parhaat juoksukelit ja kohta vaivaa katupölykin – on hyvä kun on joku selkeä suunnitelma miksi ja miten.

Street Teamin lähtölaukaus oli viime perjantaina Urheiluliiton tiloissa Pasilassa ja toden-totta, hyvä ja monipuolinen jengi oli kasassa. Juoksutaustaa oli lyhyemmästä pidempään, joillakin kilpaurheilu-, joillakin sohvapeurunataustaa mutta kaikilla innostusta aiheeseen ja tarvetta myös innostaa muita. Meitä ns. ”oikeasti aikuisia naisia” on mukana kolme, minä, Pia ja Merituuli. Juokseminen on nouseva trendi edelleen ja minusta on mainio, että näin keski-ikäsien generaation edustajana voisin ehkä innostaa juuri näitä oman ikäisiä voittamaan ne henkiset esteet ja aloittamaan uuden harrastuksen. Ei juokseminen ole vain nuorten juttu. Myöskään juokseminen numerolappu rinnassa ei ole kielletty vanhemmalta väeltä..

Numerolappu rinnassa muuten tekee ihan oman säväyksen treeneihin ja siksi minun kalenterissa onkin niin monta kisa ja todennäköisesti niitä sinne myös lisääntyy kun kesää kohti edetään. Nämä ovat hyviä maksimitreenejä – harvemmin tulee itsekseen juostuksi pitkää vauhtilenkkiä. Toinen hyvä asia on, että kisailuun tulee rutiini ja näin ollen opettelet keskittymään suoritukseen etkä hermoiluun. Siksi suosittelen lämpimästi kaikille silloin-tällöin kisaaville kuntoilijoille – ottakaa muutama erityyppinen kilpailu kaudelle ettei lataus yhteen kertaan ole ylivoimainen. Useasti kun haetaan sitä yhtä täydellistä suoritusta, on elimistön ”henkimaailmapuoli” siinä kovilla.

HCR Street Teamilaisena siis tehtäväni on innostaa juoksuharrastelijoita lenkille, harjoittelemaan ja tietysti ottamaan osaa Helsinki City Runista. Se pidetään tänä vuonna lauantaina, 14.5. 2016 ja reittikartta on uusittu isolla kädellä :). Se siis ihan oikeasti on uusi! Street Teamilaiset ovat myös yhteislenkkien vetovastuussa ja näillä näkymin olen mukana 30.3., 13.4., ja 27.4. Espoon lenkeillä, lähtö Suomenojan Intersportista. Lenkit mennään sen mukaan millaista porukkaa on juoksemassa mutta totisesti toivon, että voin hiukan antaa lisäponttaa myös teoriapuolelta, vaikka sykeseurannasta taikka harjoitusohjelman rakentamisesta. Ja miksei hiukan juoksutekniikkaa ja lajinomaista lihasvoimaa lenkin sivussa – mutta sekin tietty osallistujien ehdolla. Juokseminen voi olla yhtä aikaa sekä mukava että kehittävä, kunhan harjoituksen rakentaa sellaiseksi.

Helsinki City Run ja Helsinki City Marathon ovat saman tapahtumaperheen jäseniä, lisäksi vielä matalan kynnyksen Helsinki Street Run ja Chiquita Minimarathon samana päivänä kun on HCM. Ja tällä tapahtumaperheellä on tietysti omat sopimuskumppanit. Joten minäkin juoksen ainakin osittain Asics:n juoksukamppeissa ja Asics Gel Cumuluksissa. Onneksi olen muutenkin kuluttanut erimerkkisiä Asicsin juoksutossuja vuosien varrella joten ei ole vaikea sopeutua ollenkaan… Garminin urheilukelloihin tutustuimme kick-off tilaisuudessa ja päteväthän nämä ovat  – totta totisesti. Olen kuitenkin vasta puolisen vuotta sitten ryhtynyt käyttämään Suunto Ambit3 joten se jää edelleen toistaiseksi omaksi valinnaksi. Tosin mietityttää Ambitin koko – tiukan märkäpuvun päältärepiminen kilpailutilanteessa on hieman ongelmallista jos kello hankaa vastaan… Mutta asia kerrallaan.

Oma Instagram-päivitysviikkoni osuu sopivasti huhtikuun Mallorcan leiriviikolle joten päivitykseni tulevat sisältämään kyllä monenmoista liikkumista :). Instatili Street Teamille on @hcrstreetteam.

Näin sitten tämän Street Team tiimoilta. Muut kuulumiset – kevyt viikko alkoi, eli pari täysin (urheilu)vapaata päivää. Joudunkin nyt seuraavat pari-kolme viikkoa puuhastelemaan rajoitetusti kun näköni korjataan silmä kerrallaan vaihtamalla mykiöt (ihan scifia mitä nykypäivänä pystytään tekemään) ja tästä johtuen joudun skippamaan uinteja ja tekemään vaihtoehtoisia valintoja, erityisesti tehoihin liittyen.

Tähän loppuun vielä yksi illustroiva hehkutuskuva. Kysymyksessä siis FELT osasto GoExpo messuilla ja tri-pyörät. Vuosi 2017 on lähempänä kun luulenkaan…

FELT

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s