Palkintoja on monenlaisia

Minun piti kirjoittaa jo sunnuntaina tänne mutta elimistö jylläsi sunnuntain kisan henkisissä ja ehkä myös fyysisissä jälkimaininkeissa niin, että puolitoista vuorokautta luovin oudosti uupumukseen ja ylivireyden välillä.

Ensimmäinen kisani (Vantaa Kuusijärvi 5.6.16, kilpakuntosarja sprint) on siis plakkarissa. En suostunut juurikaan sanomaan ääneen tavoitteita, viikon verran pitelin perhosia vatsassa ja koetin keskittyä arkeeni ja työhöni. Minun tavoitteeni ei käytännössä koskaan ole ”oma hyvä suoritus” taikka ”kisa läpi”, vaan niihin liittyy aina aikatavoite tai jonkun muun kynnyksen ylittäminen. Molemmat tavoitteet tuli hoidetuksi, aikatavoite 1:40 alittui mennentullen ja seurakaverista Ullamaijasta jaksoin juosta ohi vaikka muilla osuuksilla jäinkin. Me oltiin oikeastaan molemmat tosi  hyviä ja meidän ero maalissa ei ollut kun reilu minuutti joten kyllä me ihan täpinöissä oltiin työmme saatettua päätökseen.

ennen kisaa Vantaa16

Ullamaija ja minä, pikkuisen poseerausta ennen uintia

Hieman ”tylsää dataa”. 1:33:15, naisten 45, ikäsarjan 17. Uinti 2:04/100m, pyöräily 28,32 km/h, juoksu 5:24 min/km. Eli kaikki osa-alueet kutakuinkin tasaiset. Vaihdot taas sitten ovat näitä joihin minun pitää oikeasti kiinittää huomioita ja rakentaa rutiinia. Niissä kun on ihan tyhjiä minuutteja kiinni ja jokainen menetetty turha minuutti on se menetetty turha minuutti jota kaipaat oikeassa suorituksessa. Erityisesti T2 oli superhidas. Näissä ei muu auta kun harjoittelu ja rutiinin rakentaminen. Ettei ne sukat sitten ole kateissa tai märkkäristä litimärät. Että kengissä on pikanauhat. Että löytyy se geeli eikä sitä jäädä sinne vaihtoalueelle ruokatauolle.  Kun kisakassia pakkaan seuraavan kerran, mukaan tulee myös pikkupyyhe, kankainen nenäliinä (mistä sellaisia enää löytyy?) ja varvastossut… Tähän onneksi saan rutkasti harjoitusta vielä tämän kesän aikana, seuraava kisa onkin jo Juhannusaattona Sipoossa. Ilman näin isoja ennakkopaineita kun nyt oli. Esikoinen on aina esikoinen :). Muutenkin kisakalenterini on hieman muuttunut – jo tällä viikolla juoksen Tapiolajuoksua eli minulle on lauantaina kympin kisa tiedossa.

Kisakassin pakkausta

Kisakassi vaiheessa. Speedon hihaton märkkäri vaihtui aamulla vielä Orcan pitkähihaiseen.

Mutta palataanpa otsikkoon. Palkinto. Minä sain oman jättipalkinnon sunnuntaina. Se palkinto on, että työ kantaa eteenpäin jos sitä sinnikkäästi tekee. Ja sinä pärjäät siellä missä muutkin. Ja olet keskivertoa parempi. Uinnissa pyrin olemaan ihan ”zen”, kuin ”elohopea aalloilla, mukautuu ihan kaikkeen” – juuri niin kuin Olli Ohrankämmen Gladiuksen treeneissä on neuvonut. Ja pyöräily – minä joka ei pystynyt viime syksyllä  hörppäämään suullistakaan kilpapyörällä, suoriuduin osuudesta ihan hyvin. Ja oikeastaan, koko pyöräilyhomma tuntui todella mukavalta! Nämä Mallorcan ja Kreikan nousu- ja laskumetrit tietysti ovat omiaan tässä. Ja se, että ylipäätä haalii näitä kilometrejä kasaan. Ei pelkästään laatukilometrejä mutta kilometrejä ylipäätä. Tavoitteena on edelleen 200 km/vko  – se ei toki aina onnistuu mutta tuo numero on hyvä pitää mielessään.

Palkitseva on myös tieto, että kyllä sitä vaan kehittyy tässäkin iässä. Pitää vaan tehdä asioiden eteen työtä ja mieluusti pitää sen punaisen langan mielessään koko ajan. Eli mikä minun juttuni on ja miten minä sitä edistän. Mitkä ovat tukeavia urheilumuotoja joihin voisin mennä mukaan. Ja tietty lihaskunto, huolto ja palautuminen muukaanlukien. Nämä kaksi viimeistä kun antavat mahdollisuuden kehittyä ylipäätä. Jos et palaudu, et voi tehdä seuraava kehittävää treeniä. Tai voit, mutta et kehity. Kuvittelet vaan että kehityt.  Harrastelija-kestävyysurheilijan perisynti on riittämätön lepo ja korkeat intensinteetit perustekemisissä. Vaikka tiedämme, että lepo on yksi hyvinvointikolmion kulmista, emme kuitenkaan sitä aina muista omissa treeneissä. Ja kuvittelemme oman PK ylätason aivan liian korkealle.

Tähän onkin hyvä lopettaa. Ja lähteä vaikka työmatkapyöräilyn pariin, lähinnä PK tasolla :).

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s