Kevät 2020 – mitä minulle ja ryhmälle kuuluu?

Nyt toukokuussa 2020 en ala jaarittelemaan koronasta itsestään yhtään mitään eikä koronakevään yhteiskunnallisesta vaikutuksesta, asia on niin tapetilla että on vedettävä rajaa kuinka paljon haluaa ylipäätään mitään mediaa seurata. Osat omat työt loppuivat kuin seinään kuten lasten uimakoulut ja osat PT työt mutta olen tehnyt muita töitä urheilun ulkopuolella ja tykännytkin siitä, jatkanut paria yksilö-PT valmennusta ja tri-ryhmän kanssa ollaan treenattu nyt ulkosalla, eli ollaan juostu ja pyöräilty suht paljon ja tehty erilaisia lihaskuntoja omana treeninä ja yhdistelminä. Kokonaan pois jäi allasuinti ja sisäpyöräily. Ensi viikkoon ohjelmaan on kuitenkin jo kirjoitettu SwimRun Luukissa, tosin aamuiset lämpötilat eivät tällä hetkellä mahdottoman kiva uintikeliä enteilee mutta eletään ja katsotaan tilanne silloin kun on sen aika. Ja jos tilanne estää uimisen – aina voi juosta hieman enemmän :).

Jossain pöpelikössä

Jossain pöpelikössä huhtikuussa

 

Kisojen poisjäänti toki vesittää hieman fiilistä ja ohjelmien kirjoittaminen vaatinut jonkun verran kekseliäsyyttä, keväälle oli suunniteltu kisakymppiä ja kisapuolimaratonia ja harjoituskisamaratonia, eli oikeita lappujuoksuja, nyt on ollut oma kisamainen kymppi (jossa Jyri rikkoi omia ennätyksiään), juostu melkein puolimaratoni mutta tehty sen aikana 3×4 lihaskuntotreeniä. Ja meidän virallinen ohjelma loppuu toukokuun viimeiseen päivään jolloin juoksemme oman maratonimme eli pitkän juoksun ja ehkäpä pidämme omat nyyttikestimme. Me olisimme käytännössä kaikki ottaneet osaa Vanajanlinnan sprinttikisasta ja osat olivat ilmoittautuneet kesän alun Otepään 70.3 IM, tuo viimeinen on siirretty ensi vuoteen ja eka jää vain pois. Koska terävyyttä ei tarvitse nyt hakea, ollaan hieman enemmän panostettu leppoisaan yhteismeininkiin koska suurin osa tekee kotoa käsin etäduunia ja yhteistreenit ovat hyvä vaihtelu muuttuneelle arjelle. Ryhmämmehän on sopivan pieni emmekä harrastaa kontaktilajeja.

dav

Mustion reissulla

Ollaan käyty pyörähtämässä Mustion kartanolla ja ”nauttineet” vastatuulesta kilometritolkulla.  Viime sunnuntaina pyöräilimme Porvoo-Pornaisten suunnalla, sää on ollut keväisen raikas ja välillä märkää – onneksi Järvenpää Prisma myy myös pyöräilyhanskoja joten ei tullut äitiä kovin ikävä… Tuusulassa ihmettelimme lunta maassa, onneksi omalle taipaleellemme lumisadetta ei osunnut.

Porvoo 2020

Porvoon aurinko ja keväinen keli, eli muutokset tapahtuvat hetkessä!

Olen päässyt itsekin nyt hieman enemmän juoksemaan polvivaivojen jälkeen jotka alkoivat syyskuussa kun en antanut itselleni aikaa palautua yhdestä pitkästä juoksusta. Hehkutan glukosamiinin vaikutusta nivelille – se oli ihana päivä kun huomasin, että en ajattele kävelessään polveani yhtään! Ihan ei tarvinnut vielä ryhtyä vesijuoksijaksi! Vauhdit ovat kyllä kateissa ja juoksuun tarvitsee saada ylipäätään enemmän mukavia metrejä roppakaupalla koska en enään tässä vaiheessa elämää haluaa suorittaa suorittamisen takia vaan sen takia että pidän siitä. 2018 keväällä olin parhaassa juoksukunnossa, nyt on tilanne toinen. Eilisessä Cooperissa sain kasaan 2480m ja se ei ole kovin paljon se, mutta olen kuitenkin tyytyväinen siihenkin.

Mitä sitten tulevaisuudessa? Kesän olen poissa kaupungista ja teen majoitustoimintaa Saarenmaalla (vaikka koronakevät, on Virossakin kotimaanmatkailua) ja jos kerran kisoja ei ole, höntsäilen mielin määrin. En ainakaan aio toteuttaa mitään treenisuunnitelmaa vaan liikkua paljon ja fiiliksen mukaan, iloiten liikkeestä ja omasta terveydestä. Ensi kaudella eli syksystä lähtien olen lupautunut vetämään Gladiuksen triporukan juoksutreenejä, omaa valmennusryhmää en tule käynnistämään laisinkaan. Muutama PT asiakas mahtuu, en hae määriä vaan mieluummin pidempiä kokonaisuuksia. Koetan järkevöittää koko työpalettiani niin, että siinä on ehjempiä settejä, ei siis valmennusta/ohjausta tunti siellä ja tunti toisaalla. Elämässäni on myös kolmevuotias pojantyttäreni jonka kanssa haluan olla enemmän kun se nyt on ollut mahdollista. Ja toki koirat. Eli edelleen, elämä on aika ihana!

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s