Minusta

Kuntosalivalmentaja – T4Y (2015)

Personal Trainer – T4Y (2015)

Ravintovalmentaja – T4Y (2015)

Suomen Urheiluopisto Finntriathlon ohjaajakoulutus (2016)

Aikuisten uintitekniikka ohjaajakoulutus – Suomen Uimaliitto (2016)

Vesi- ja Tekniikkaralli- ohjaajakoulutus – Suomen Uimaliitto (2017)

HydroBic-ohjaajakoulutus – Suomen Uimaliitto (2017)

Finntriathlon tason II valmentajakoulutus (2017)

Uimaopettaja – Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto (2018)

Nimeni on Kadri Forsström. Taustakoulutukseltani olen AMK restonomi. Perinpohjainen uran- ja elämäntapamuutos tapahtui 2010 jolloin päädyin tilanteeseen jossa työelämällä yöravintolamaailmassa ei ollut minulle mitään annettavaa ja oli tehtävä ratkaisuja. Minusta tuli yrittäjä. Tapasin yrittäjätyössäni hyvin erilaisia ihmisiä, myös näitä kellä oli tarve elämänmuutoksen ja -hallintaan. Siitä se lähti rullamaan, itsekseen.

Nyt teen osa-aikaisesti ryhmävalmennuksia ja  yksilöohjausta ja sen osana olevia kuntosalivalmennuksia ja ravintovalmennuksia. Oma lajivalinta on kestävyysharjoittelu (triathlon, juoksu) ja myös sen valmennus, tällä hetkellä pääasiallisesti etänä.  Valmentaja ohjelmoi harjoittelun, motivoi ja auttaa eteenpäin kun oma usko edistymiseen alkaa hiipumaan. Ja valmentaja toimii jarruna kun olet niin innokas, että haluat liikkua vain maksimitehoilla. Toimin myös kotiseurassani (Gladius Kirkkonummi ry) uimaopettajana ja ohjaajana.

Minä ja liikunta

Tämä onkin metka tarina. Minä olin se tyttö luokalta, joka valittiin polttopallojoukkueseen viimeisenä. Ja jonka hiihto muistutti lumikävelyä polvinostoineen koska suksien alla oli 10 cm tarttunutta lunta. Joka pukkihypyssä hyppäsi yli pukin pää edellä ja menetti hetkeksi tajunnan.  Inhosin liikkaa yli kaiken koska en onnistunut koskaan. Ja josta liikunnan opettaja teki pilkkaa. Minun koulutodistuksen ainoa kehno numero oli liikasta. Mutta – minä liikuin omaehtoisesti, pyöräilin paljon, samoilin metsässä ja olin hyvä uimisessa. Luonnossa kävelystä olen aina pitännyt, myös aikuisena. Mutta olin varsinainen anti-kuntoliikkuja. Oikein malliesimerkki. Onneksi omasin yleisesti ottaen aktiivisen elämäntavan joten perinteisenä sohvaperuna en ole koskaan ollut.

Minulla siis ei ole minkäänmoista näyttävää liikuntatausta nuoruudesta vaan olen löytänyt kilpailukipinän ja tavoitteellisen harjoittelun vasta varhaisessa keski-iässä.

Minun ensimmäinen maratoni

Ensimmäisen maratonin juoksin käytännössä vahingon takia 2009 ja se oli Helsinki City Marathon. Olin omasta mielestäni Muhun juoksu elo2012ilmoittanut itseni puolikkaalle ja kun sain paperit kotiin, siellä luki 42 km. Joten soitin ja pyysin matkan muutosta. Minulle vastatiin, että ”asia on nyt näin, että muita matkoja ei ole – HCM on HCM”.  Ota tai jätä. Otin tietysti ja lopetin 4:42:55. Alla oli yksi puolimaraton ja yksi Länsiväyläjuoksu. Mutta minulla hirmuisesti tahtoa ja päättäväisyyttä. Vaikka muille jakaa.

Nyt on tietysti ajat parantuneet mutta en tietenkään ole huippu. Mutta olen hyvää keskitasoa. Selän takana on 8 kokomatkaa ja runsaasti puolikkaita sekä muita matkoja, tri puolella lyhyempiä matkoja puolimatkaan saakka. Maratonin aika on 4:07 (2015) ja puolimaratonin 1:51:06 (2016), kymppi kulkee kilpailutilanteessa siihen 51-52 minuutiin, 5 km testitilanteessa 23 min. Tri-sprintti menee mukavasti alle 1:30, perusmatka kolmen tunnin pintaan ja puolimatkan suoritin aikaan 5:55. Täysmatka sitten ensi vuonna, näin suunnittelen.  Cooperin juoksin syksyllä 2016 2680 m. Välillä on hauskaa kokeilla muita, lyhyempiä matkoja jo vauhdin takia. Ja erityyppisiä kestävyyslajeja. Esimerkiksi SwimRun on todella hauska laji vaikka hieman vaativa onkin.

Minä ja liikunnalliset haaveet

Haaveita minulla pahemmin nykypäivänä ei ole, liikunta on vahvasti mukana elämässäni. Monipuolinen harjoittelu rytmittää viikkoni ja on vahvasti taustalla elämänvalinnoissani.

Kaikkein pitkäaikaisin suunnitelma on liikkua aktiivisesti vielä vuosia tai miksei vuosikymmeniä!

Liikkuminen kuin elämäntapa

Minusta on tullut ikiliikkuja ja olen hyvilläni siitä. Liikkumisesta on tullut tarve. Ja olen terve. Harjoitteluni on monipuolista lajivalinnasta johtuen ja viihdyn mainiosti myös punttisalilla. Liikun viikossa suunnitelmallisesti noin 5 – 6 päivänä viikossa ja pyrin pitämään arkeni aktiivisena tietoisilla valinnoilla.

Ja elämä maistuu hiton hyvälle. Se on palkinto jota kannattaa tavoitella. jokaisella.

Kuntokouluni ja tekemiseni ovat myös Facessa, tsekkaa päivittäiset kuulumiset tästä.

Kyse ei ole siitä kuka olet, vaan mitä sinusta voi tulla.

kadri maali4-kopio

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s